Camperience
info@camperience.nl
Veelgestelde vragen:
Wat is een duo LNB?
Een duo LNB is een LNB waarmee gelijktijdig Astra 1 en Astra 3 ontvangen kunnen worden. Dit was tot voor kort handig omdat sommige zenders via Astra 1 en andere via Astra 3 werden uitgezonden. Nu zijn alle zenders in HD kwaliteit via Astra 3 te zien en is het nut van een duo LNB daarmee komen te vervallen.

Heb ik een duo LNB nodig?
Nee, wij adviseren een HD abonnement van CanalDigitaal (de Belgische klanten van TV Vlaanderen) te nemen en altijd op Astra 3 af te stemmen omdat alle zenders op Astra 3 uitgezonden worden. 
Opmerking: Vreemd genoeg zendt CanalDigitaal de zenderlijst nog niet via Astra 3 uit. Daarom dient de zenderlijst voorlopig nog via Astra 1 geupdate te worden. Een update is uiteraard alleen van toepassing als zenders van frequentie verhuizen, hiervoor kunt u de website van Canaldigitaal raadplegen.


Kan ik een duo LNB gebruiken op de Satenne R-2?

Nee, de originele single LNB die op de Satenne R-2 zit mag niet vervangen worden. Uit ervaring weten wij dat een duo LNB in de praktijk veel problemen oplevert en daarom raden wij het ten zeerste af. 
 
Canal Digitaal zegt dat ik een duo LNB moet gebruiken, hoe zit dat met de Satenne?
Voor vaste schotels of handmatige schotels op statief kan een duo LNB prima gebruikt worden, voor volautomatische zoeksystemen zoals de Satenne is het gebruik van een duo LNB af te raden.

Bepaalde zenders doen het niet, ligt dit aan mijn Satenne?
Nee, de Satenne stemt af op de satelliet en geeft het signaal door aan de satelliet ontvanger. CanalDigitaal past regelmatig frequenties van zenders aan waardoor deze niet meer te zien zijn op de oude frequentie die nog in de satelliet ontvanger staat. Een update van de zenderlijst biedt de oplossing. Via het menu van de satelliet ontvanger kunt u een update uitvoeren. Let op: eerst afstemmen op Astra 1.